Hieronta ja laserhoitoHieronta

Hevoshieronta sopii kaikille hevosilleja poneille rotuun tai lajiin katsomatta. Erityisesti siitä hyötyvät kilpailevat ja aktiivisesti harjoittelevat hevoset. Säännöllinen lihashuolto edistää ja ylläpitää hevosesi suorituskykyä - on kyseessä sitten aktiivikisaaja tai harrastehevonen .Hevoshierontaaaletaan kaivata yleensä vasta kun hevosella on jonkinlaisia ongelmia lihastyöskentelyssä tai takana on loukkaantuminen. Eri syistä johtuvat lihasjännitykset aiheuttavat kipua, joka puolestaan vaikuttaa eläimen tapaan käyttää tai jättää käyttämättä lihaksiaan. Jännittynyt ja lyhentynyt lihas ei pysty rentouttamaan itseään, joten jännitystila jää pysyväksi ja koko lihaksen jousto kärsii. Liikkeestä tulee aina vain lyhyempi ja jäykempi. Tästä seuraa kierre, joka aiheuttaa lisää ongelmia. Seuraavakin lihasryhmä rasittuu ja lopulta ongelma siirtyy kauas alkuperäisestä, jopa jänteisiin asti. Hieronta vapauttaa endorfiineja ja kiputilat kehossa vähenevät, lihasjännitykset pehmenevät ja mieli rentoutuu. Sen myötä aineenvaihdunta paranee ja verenkierto elpyy.

Hierontahoitoa tulisi käyttää mahdollisimman paljon ennalta-ehkäisevänä hoitona, tällöin saadaan terveet kudokset kestämään paremmin rasitusta, aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuvat ja palautuminen nopeutuu.

 • Milloin ei voi hieroa
 • Erilaiset tartuntataudit
 • Kipulääkitys tai tulehduskipulääkitys.
 • Hevosella on tuore lihasruhje tai revähtymä
 • Hevosella on kuumetta, ihotulehdus tai se kärsii yleisestä infektiosta
 • Hevosella on sydämen vajaatoimintaJos tamma on kantava
 • Heti rokotusten jälkeen (1 viikko paussia hierontaan)

Hierontatapahtuma

Paikan pitäisi olla mahdollisimman rauhallinen ja tuttu hevoselle ja siksi se yleensä hierotaan omassa tallissa. Omistajan tai hoitajan pitäisi olla mukana hierontatapahtumassa ainakin ensimmäisellä kerralla.


Ennen hierontaa
Kovasta rasituksesta pitäisi olla kulunut vähintään 2 tuntiaTuo hevonen ajoissa talliin, kuivaa ja harjaa. Likaista ja märkää hevosta ei voi hieroaJos hevonen hierotaan omassa karsinassa, vie kaikki ruuat poisHieronnan jälkeen
Tarjoa vettäPidä hevonen lämpimänä. Varaa sille loimi tms.Pidä hevonen levossa loppupäivän ajan. Seuraavana päivänä hevonen saattaa tuntua tahmealta, joten liikuta sitä kevyesti

Laserhoito


Laserhoito on yksinkertainen hoitomuoto, joka on dokumentoitu tehokkaaksi jänne- ja lihasvammoihin, hermosärkyyn ja hermoston häiriöihin, selkävaivoihin, krooniseen kipuun, turvotukseen ja infektioon. Laseria käytetään suoraan haluttuun alueeseen, mutta on myös tehokas triggerpisteille.

Minä käytän lääketieteellistä laseria, Irradia Mid-Lite 904.

Lääketieteellistä laaseria käyttävät nykyään eläinlääkärit, terapeutit, ravivalmentajat koko maailmassa vammojen ehkäisyyn ja hoitoon.

Laseria käyttämällä voidaan puolittaa parantumiseen menevä aika. Hevonen on toisin sanoen nopeammin kunnossa. Muista myös, että hevosen yleisellä hyvinvoinnilla on vaikutusta immuunijärjestelmään. Haavojen hoitoon ei ole tällä hetkellä parempaa ja tehokkaampaa hoitoa kuin laser.

Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että laser toimii näin:

 • Aineenvaihdunnan stimulointi myös soluissa
 • Lisääntynyt verenkierto kudoksissaImmuunijärjestelmän paikallinen stimulointi
 • Anti-inflammatorinen vaikutus ja kivunlievitys.

Näistä tärkeimmät edut laserhoidossa on nopeampi parantuminen, jossa se on jopa 60 % nopeampi kuin muissa menetelmissä.

Mitä voidaan hoitaa:

 • Jännevammat, hankosidevammat ja muut.
 • Haavojen parantamista, myös hitaasti paranevat haavat
 • Nopea apu turvotukseen, kipuun ja arkuuteen
 • Lihasjännitys, lihastulehdus ja lihasten repeämät
 • Turvonneet jalat
 • kaviopaiseeseen ja sädemätään

Kehon endorfiinit (kivunlievittävä vaikutus) ja oxytoziini (rentouttava
vaikutus) vapautuu, joka lievittää kipua ja antaa mielihyvän tunnetta
hevoselle. Laserhoito on kivuton ja turvallinen hoitomenetelmä, ja sillä ei ole muita sivuvaikutuksia kuin että hevonen voi lyhyen ajan
käsittelyn jälkeen tuntea hieman kipua. Tämä johtuu siitä, että
paranemisprosessia lähtee käyntiin ja tämä menee nopeasti ohi. Sama reaktio saadaan sekä hieronta että akupunktio hoidossa.
Akuuttien vammojen hoitoa vaatii 5-10 kertaa, riippuen siitä, miten hoidettava hevonen reagoi hoitoon ja minkä tyyppinen ongelma on. Krooniset vammat vaativat yleensä pidemmän hoitojakson.

Hoitoaika on n 30 minuuttia.


Riskit ja sivuvaikutukset

Laser on vain näkymätöntä valoa, ei mitään muuta. Siksi sillä ei ole mitään riskejä tai sivuvaikutuksia. Ainoa "vaara", jonka voidaan kokea, on väsymys. Tämä saattaa johtua siitä, kun kivun vapautuessa endorfiinit vapautuvat elimistöön. Potilas voi myös kokea kipua hoidon jälkeisenä päivänä. Tämä on yleistä erityisesti kroonisissa vaivoissa. Tämä johtuusiitä että vahinko tulee esiin kun paraneminen alkaa. Sama tapahtuu myös esim. akupunktiossa ja hieronnassa. Joskus käy niin, että kipu katoaa lähes välittömästi. Silloin on tärkeää, että loukkaantunutta osaa (esim.tulehtunut jänne) ei rasiteta liika. Vaikka kipu katoaa, ja laserhoito lyhentää sairasaikaa, loukkaantuneelle kudokselle on annettava aikaa toipua ja elpyä.


HINNASTO:

Hieronta/syväaaltohoito ja laser tarpeiden mukaan 60€

Laserhoito hinnasto:
39€ / hoitokerta
180€ 5 kpl hoitokertaa
350€ 10 kpl hoitokertaa

Termografia:
Hevosen tai satulan kuvaaminen 35€


Kaikki hinnat sisältä alv. Inkoo-Siuntio alueella ei matka-korvausta, alueen ulkopuolella hintaan lisätään kilometrikorvaus (0,30 € / km). Jos samalla talilla on kolme hevosta tai yli, en peri kilometri-korvausta.

Maksutapa: Käteinen, kortti tai lasku.

Peruutus: Mahdolliset ajanvarauksen peruutukset pyydämme tekemään viimeistään edellisenä päivänä.