EM

Hyvinvointi lähtee suolistosta, joka pitää koko kehon hyvässä kunnossa ja lisää vastustuskykyä. Esimerkiksi stressi ja huono rehu muuttavat elimistön tilaa ja saattavat johtaa huonojen bakteerien liialliseen kasvuun suolistossa. Oikeanlainen bakteeritasapaino on avain hyvinvoivaan suolistoon ja sitä kautta myös hyvään vastustuskyvyyn!

EM Probihorse

Probihorse on viljelmä luonnon omia mikro-organismeja, jotka yhdessä luovat hyvän pieneliöympäristön. Monilla eläimillä on ongelma saada riittävästi hyviä mikro-organismeja tavanomaisesta rehusta ja laitumelta. Näitä mikro-organismeja tarvitaan hajottamaan ja sulattamaan rehua, sekä samalla muodostamaan tärkeitä ravintoaineita suolistossa.

EM-A Probihorse sisältää fotosynteesi- ja maitohappobakteereita sekä sieniä. Terve suolisto voi tuottaa paremman yleiskunnon ja vähentää sairauksista johtuvia ongelmia. Ulkoisesti mikrobit muodostavat ”suojaavan kalvon” torjuen bakteereita jotka aiheuttavat mm riva ja sädemätä ja muuta bakteeri-infektioita.

EM-A Probihorsea voidaan lisäksi käyttää haavojenhoitoon. EM-A Probihorse on luonnollinen desinfiointiaine,joka on sekä mieto että hellävarainen niin eläimille kuin ihmisillekin. Hevostallilla EM-Probihorse luo luonnollisen tasapainon ja korkean biologisenmonimuotoisuuden. Infektioriski pienenee ja elinvoimaisuus kasvaa.


HINTA: 35,90€ 2l

EM Vital

EM-Vital on elävä pre- ja probiootti ja ravintolisä hevosille ja muille eläimille. EM-Vital sisältää hyviä bakteereita, jotka edistävät parempaa terveydentilaa ja vahvaa vastustuskykyä. Elävien mikro-organismien avulla rehun hyödyntäminen ja ruoansulatus paranevat. Vakaa ja hyvä aineenvaihdunta johtaa hyvinvoivaan ja terveeseen
eläimeen.

EM-Vital sisältää useita mikrobeja, jotka ainutlaatuisena patentoituna yhdistelmänä edistävät terveellisen suolistoflooran olemassaoloa.

EM-Vital auttaa eläintä tuottamaan korkean hyötysuhteen B-vitamiineja,entsyymejä, aminohappoja ja muita bioaktiivisia aineita.EM-Vitalin sisältämät mikrobit käyttävät ravintonaan sokeria ja tärkkelystä, millä on tasapainottava vaikutus insuliiniherkkiin
eläimiin. Sekoita päivittäin eläimen rehuun tai kivennäislisään


Annostus: Hevoset: 0,5 – 2 dl


Säilytetään ilmatiivissä pussissa ja suojattava pakkaselta ja yli 30
asteen lämmöltä. Suositus ei sekoiteta ruokaan yli 2 tuntia ennen
tarjoulua!

EM-Vitalia on hyvä käyttää yhdessä EM-A:n.Lisätietoa tuotteista löytyy www.greenfoot.se.


2kg ( 1 dl annostuksella pakkaus riittää yli 3 kk)

HINTA: 26,90€

Cortaflex auttaa ylläpitämään terveitä niveliä ja liikkuvuutta. Cortaflex on ravintolisä, joka sisältää nivelen omia rakennusaineita kondroitiinia ja glukosamiinia, jotka parantavat nivelnesteen laatua ja voivat estää nivelvaurion etenemistä.
Cortaflex on kliinisesti testattu kaksoissokkotutkimuksessa. Tutkimus tehtiin College of Veterinary Medicinessä (Michigan State University), joka on yksi johtavista hevostutkimuslaitoksista maailmassa.

Jauhemainen Cortaflex

Annostus n. 500 kg painavalle hevoselle ensimmäisten 10 päivän aikana 14 g/vrk, jonka jälkeen 7 g/vrk. Suhteuta annos hevosen painoon.

Pakkaus sisältää 7 gramman mitan.

454gm g (2 kuukauden ylläpitoannos)

HINTA : 49,90 €

Nestemäinen Cortaflex

Annostus noin 500 kg painavalle hevoselle 30 ml/vrk, jonka jälkeen ennaltaehkäisevänä hoitona 15 ml/vrk.
946 ml

HINTA: 39.90€

Kentucky

Nestemäinen ravintolisä nivelten toimintakyvyn ylläpitämiseen, joka
sisältää: kondroitiini ja Glukosamiini MSM, C-vitamiini, Bromelain, hyaluronihappo ja ASU.


Saatavana: 946ml,


(2 kuukauden ylläpitoannos.)

HINTA: 35,90€

Glucosamine 10,000 plus MSM & ASU

Vahva glukosamiinivalmiste, jossa mukana MSM ja ASU. Hevosille, nivelten toimintakyvyn ylläpitämiseen ja hyvinvointiin. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille hevosille.

Edullisempi vaihtoehto nivelongelmaisille hevosille Glukosamiini 10000 plus MSM & ASU sisältää 10000 mg 99% puhdasta
glukosamiinihydrokloridia plus 1650mg MSM per 30gm annos.

Annostus noin 500 g painavalle hevoselle 30 g/vrk (2 mittaa) ensimmäiset 30 päivää, jonka jälkeen 15 g/vrk.

900 g (2 kuukauden ylläpitoannos)

HINTA: 35,90 €

Magnitude

Magnesium vähentää stressiä, jännittyneisyyttä ja tukee hermoston toimintaa. Magnesiumia tarvitaan lihasten toimintaan. Magnesium ja kalsium toimivat hevosen elimistössä yhteistyössä, joten niiden keskinäinen suhde on tärkeä. Magnesium vaikuttaa oleellisesti lihaksistoon, joten varsinkin rankassa treenissä olevat hevoset tarvitsevat usein magnesiumlisää

Suositeltu päiväannos 500kg hevoselle 5g(yksi mittalusikka)

5g annos sisältää 2700mg magnesiumia ja 125mg kalsiumia. Suhteuta annostus hevosen muuhun ruokintaan, painoon ja käyttötarkoitukseen. Kilpahevosille useimmiten annostus on 2-3 mittalusikallista päivässä.

900gm (6 kuukauden ylläpitoannos)

HINTA: 34,90€

So-Kalm Solution

Nestemäinen rauhoittava joka on ihanteellinen tuote hermostuneille tai ahdistununelle hevosille ja sitä voidaan käyttää ennen kilpailua.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suositellan käytettäväksi vähintään 2 tuntia ennen luokan tai ennen kun adrenaliini on käynnissä. Vaikuttavina aineina L-tryptofaani, magnesiumi ja thiamine.


Pakkauskoko 1l, josta riittää noin kuukaudeksi.


HINTA: 42,90€

Vitamin E & Selinium Powder

Luonnollinen E-vitamiini sekä seleeni!

E-vitamiinia tarvitaan lihaksiston ja hermoston normaalin toiminnan yllä-pitämiseen sekä immuun-ipuolustuksen tukemiseen.

E-vitamiini toimii antioksidanttina, joka suojaa soluja vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta

908 gHINTA: 35,90€

MSM

MSM (metyylisulfonyylimetaania) on olennainen osa sidekudosta, rustoa, ihoa, ja kavioita. MSM-jauhetta suositellaan erityisesti lihasten jäykkyydestä kärsiville hevosille ja ylläpitämään nivelten ja jänteiden normaalia toimintaa. Hevosen elimistö tarvitsee rikkiä kollageenin, glukosaminiin ja kondroitiinin muodostamiseen. Nämä kaikki ovat rustokudoksen rakenneosia lisäksi rikkipitoisia aineita on nivelnesteessä.

Annostus keskikokoiselle hevoselle nivelongelmat 1-4 rkl/vrk (n. 10-40g), lihasperäiset vaivat ja kesäihottuma 2-8 rkl/vrk (n. 20-80g).
Tutkimuksissa todettu turvallinen yläraja vuorokausiannokselle on 1,5-2g/elopainokilo


1 kg HINTA: 17,90€ Makana

Inkiväärijauhe

Inkivääri on yksi luonnon tehokkaimmista lääkkeistä erinlaisia tulehdustauteja vastaan. Se sisältää beta-karoteenia, salisylaattia, kurkumiinia kapsaisiinia ja kaffeiinihappoa. Nämä aineet vähentävät kipua ja tulehdusta. Inkivääristä on apua niveltulehduksiin ja se myös edistää nivelten liikkuvuutta. Inkivääri voi käyttää parantaakseen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, se myös poistaa nestettä ja vähentää turvotuksia. Inkivääri on myös tehokas liman irrottaja ja siksi sitä voidaan käyttää myös apuna astman ja yskän hoidossa.

Inkiväärillä on myös elimistöä puhdistavia ominaisuuksia, jotka
ulottuvat sisäelimistä iholle ja se laajentaa pintaverisuonia ja
parantaa samalla verenkiertoa. Inkivääri on antibioottinen kasvi, joten se kannattaa antaa kuureina. Ei suositella kantaville tai imettäville tammoille. Huom! Karenssi!


100 % kuivattu ja jauhettu inkiväärijuuri. Ei lisäaineita

Annostus: aloittaa pienellä annostuksella ja nostaa väitellen. 1- 3 rkl päiväannokseen1 kg HINTA: 21,90€ Makana

Pirunkoura tai Devils Claw

Pirunkoura, tai Devils claw vähentää jäykkyyttä nivelissä ja lihaksistossa sekä ylläpitää hevosen luontaista liikkuvuutta. Se on afrikkalainen kasvi, jota on vuosisatoja käytetty mm. lihaksiston, luuston, nivelten, tulehdustilojen, allergioiden ja ruoansulatusongelmien hoitoon.
Ei kantaville tammoille.

Dopingvaroaika, suositus 4 vrk. Ei suositella hevosille, joilla on vatsahaava/taipumusta vatsahaavaan, koska pirunkouran tiedetään stimuloivan mahahappojen eritystä!

Annostelu: 1-2 rkl/vrk

1 kg HINTA: 24,90 €

Biotin

Biotin 3000 Pro- biotiinivalmiste, sisältää metioniinia, sinkkiä ja kuparia. Parantaa kavioiden kasvua ja laatua. Hyvä myös hevosille joiden iho tai karvapeite kaipaa vahvistusta ja kunnostusta.

Annosteluohje: hevoselle 7g/pv

1 kg HINTA: 22,90€

Valkosipuli

Luonnon tehoaine valkosipuli auttaa hevosta ylläpitämään hyvän vastustuskyvyn.
Valkosipuli auttaa myös hevosen hengityselimistöä pysymään terveenä ja
säilyttämään normaalin toimintansa. Valkosipuli on antiseptinen, antibioottinen ja antimikrobinen. Myös loisia ja hyönteisiä karkoittava,yskää hillitsevä, hieneritystä lisäävä, verenpainetta laskeva ja veren hyytymistä vähentävä.

Huom !

Suuret määrät valkosipulia (varsinkin tuore ja pakastekuivattu, joissa paljon allisiinia) aiheuttaa hemolyyttista anemiaa pitkään annettuna, joten pidä päiväannostus pienenä (enintään 90mg/elopainokilo, USFDA:n tutkimus) ja käytä valkosipulia vain kuureina (2vkoa-1kk). Makanan valkosipuli on ilmakuivattua, joten sen sisältämä allisiini on pääosin hajonnut muiksi yhdisteiksi.


1 kg HINTA: 10,90€

Munkinpippuri

Munkinpippuri on hormoneja tasapainottava yrtti. Käytetään hormonaalisiin ongelmiin, kuten helpottamaan ja tasaamaan tammojen kiimaoireita sekä kiimakierron säännöllistämiseen. Munkinpippuri auttaa
myös imettävien tammojen maidontuotannon stimulointiin, sekä hyvä apu myös Cushing syndroomaan ja orimaisen käyttäytymisen vähentämiseen.Munkinpippurilla on myös hyönteisiä karkottava ominaisuus, joten se sopii myös kesäihottumaiselle.


1-2 rkl / vrk jatkuvasti käytettynä, pelkästään kiiman aikana annettuna 3 rkl / vrk.

Hinta: 14,90€

Electrolyt

Palauttaa neste- ja hivenainetasapainoa. Runsaan hikoilun, kovan rasituksen tai ripulin johdosta, voidaan elektrolyyttejä annostella jopa
viisi kertaa päivässä. Yleisin syy,miksi hevoset eivät juo kilpailuissa on liian suuri elektrolyyttien menetys hikoillessa. Vain jos tämä puutos kompensoidaan elektrolyyteillä, hevoset jälleen juovat tarpeeksi vettä!


Väritön ja hajuton neste joka liukenee veteen heti ja saa hevosen juomaan mielellään. Voidaan lisätä myös hevosen ruokaan.


Annostus: Hevoset (600 kg) 40 ml - 60 ml päivässä. Ponit hevoset 20 ml - 30 ml päivässä


Hinta: 15,90€