LASERHOITO

Lääketieteessä on olemassa kahdenlaista laseria:

-Kirurginen laser, joka voi leikata ja polttaa kudosten läpi. -Lääketieteellinen laser: Low Power Laser (Low Level Laser Therapy - LLLT), joka vaikuttaa valon avulla kehon pehmytkudoksiin.

Minä käytän lääketieteellistä laseria. Lääketieteellistä laaseria käyttävät nykyään eläinlääkärit, terapeutit, ravivalmentajat koko maailmassa vammojen ehkäisyyn ja hoitoon. 

Laserhoito on yksinkertainen hoitomuoto, joka on dokumentoitu tehokkaaksi jänne- ja lihasvammoihin, hermosärkyyn ja hermoston häiriöihin, selkävaivoihin, krooniseen kipuun, turvotukseen ja infektioon. Laseria käytetään suoraan haluttuun alueeseen, mutta on myös tehokas triggerpisteille.

Laseria käyttämällä voidaan puolittaa parantumiseen menevä aika. Hevonen on toisin sanoen nopeammin kunnossa. Muista myös, että hevosen yleisellä hyvinvoinnilla on vaikutusta immuunijärjestelmään. Haavojen hoitoon ei ole tällä hetkellä parempaa ja tehokkaampaa hoitoa kuin laser.

Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että laser toimii näin:

 • Aineenvaihdunnan stimulointi myös soluissa
 • Lisääntynyt verenkierto kudoksissa
 • Immuunijärjestelmän paikallinen stimulointi
 • Anti-inflammatorinen vaikutus ja kivunlievitys
 • Näistä tärkeimmät edut laserhoidossa on nopeampi parantuminen, jossa se on  jopa 60 % nopeampi kuin muissa menetelmissä

Mitä voidaan hoitaa:

 • Haavojen parantamista, myös hitaasti paranevat haavat
 • Nopea apu turvotukseen, kipuun ja arkuuteen
 • Lihasjännitys, lihastulehdus ja lihasten repeämät
 • Turvonneet jalat, jännevammat, hankosidevammat
 • kaviohalkeamiin, kaviopaiseeseen ja sädemätään
 • Vilustumiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn

Kehon endorfiinit (kivunlievittävä vaikutus) ja oxytoziini (rentouttava vaikutus) vapautuu, joka lievittää kipua ja antaa mielihyvän tunnetta hevoselle. Laserhoito on kivuton ja turvallinen hoitomenetelmä, ja sillä ei ole muita sivuvaikutuksia kuin että hevonen voi lyhyen ajan käsittelyn jälkeen tuntea hieman kipua. Tämä johtuu siitä, että paranemisprosessia lähtee käyntiin ja tämä menee nopeasti ohi. Sama reaktio saadaan sekä hieronta että akupunktio hoidossa.  

Akuuttien vammojen hoitoa vaatii 5-10 kertaa, riippuen siitä, miten hoidettava hevonen reagoi hoitoon ja minkä tyyppinen ongelma on. Krooniset vammat vaativat yleensä pidemmän hoitojakson.


Hoitoaika on n 30 minuuttia.

Riskit ja sivuvaikutukset

Laser on vain näkymätöntä valoa, ei mitään muuta. Siksi sillä ei ole mitään riskejä tai sivuvaikutuksia. Ainoa "vaara", jonka voidaan kokea, on väsymys. Tämä saattaa johtua siitä, kun kivun vapautuessa endorfiinit vapautuvat elimistöön. Potilas voi myös kokea kipua hoidon jälkeisenä päivänä. Tämä on yleistä erityisesti kroonisissa vaivoissa. Tämä johtuu siitä että vahinko tulee esiin kun paraneminen alkaa. Sama tapahtuu myös esim. akupunktiossa ja hieronnassa. Joskus käy niin, että kipu katoaa lähes välittömästi. Silloin on tärkeää, että loukkaantunutta osaa (esim. tulehtunut jänne) ei rasiteta liika. Vaikka kipu katoaa, ja laserhoito lyhentää sairasaikaa, loukkaantuneelle kudokselle on annettava aikaa toipua ja elpyä.