Accuhorsemat

Accuhorsemat® on akupunktioloimi hevosille. Loimi vilkastuttaa erenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja vapauttaa hyödyllisiä endorfiineja, auttaen hevosesi rentoutumaan ja voimaan hyvin.

Accuhorsemat sisältää:

1 nailoninen laadukas loimi
3 ympäristöystävällisestä TPE:stä valmistettua vedenkestävää piikkimattoa.

Loimien koot: 

Small (110-125 cm) esim. islanninhevonen, poni
Medium (125-145 cm) suuri poni
Large (155 cm ylöspäin) hevonen

HINTA: 306 euroa + postituskulut (sis. alv 24%)

Miten ja milloin

Accuhorsemat®-loimen käyttö ennen ratsastusta rentouttaa lihaksia ja voi rauhoittaa jännittynyttä hevosta, jolloin hevonen voi kyetä työskentelemään rentoutuneesti heti ratsastuksen alusta asti.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Accuhorsemat®-loimea harjoituksen tai kilpailun jälkeen, auttaaksesi hevosta palautumaan nopeammin. Myös loimen hetkellinen käyttö ennen hierojan tai hevosterapeutin käyntiä, voi auttaa käsittelijää pääsemään nopeammin käsiksi syvempiin lihaksiin.

Tärkeää!

Akupunktiomatot ovat irrotettavia ja ne voidaan kiinnittää uudelleen niin että ne eivät tule liian lähelle hevosen herkkiä kohtia, kuten lonkkaa ja lantiota. Tarkista kädelläsi että akupunktiomatot ovat oikealla kohdalla. Jos hevosella on näkyviä haavaumia tai ihottumaa, älä käytä Accuhorsemat ®-loimea ennen kuin ne ovat parantuneet.  

Huom! hevosten yksilöllisyydestä johtuen, Accuhorsemat AB ja EquiNurture ei vastaa Accuhorsemat ®-loimen käytöstä tai hevosen reaktiosta käyttöön.

Käyttöohjeet:

 • Kiinnitä hevonen tallin käytävälle, niin että pystyt valvomaan sitä.
 • Suosittelemme, että aloitat laittamalla akupunktiomatot ilman loimea hevoselle, jotta se tottuu piikkeihin. Tarvittaessa voit tehdä kevyitä pyöriviä liikkeitä kopioidaksesi paineen tunnetta, joka tulee sen jälkeen kun lisäät myös loimen mattojen päälle.
 • Kun hevosesi on tottunut akupunktiomattoihin, voit laittaa koko loimen päälle. Sovita piikkimatot loimeen tarranauhojen avulla. Voit valita sopivan kohdan akupunktiomatoille, sillä tarranauhat ovat suuremmat kuin matot. Huomioi että akupunktiomattoja kiinnitettäessä kankaan tulee olla täysin suorassa.
 • Aseta loimi hevosen etuosaan taitettuna ja avaa loimi hevosen takaosan päälle niin että karvat eivät jää pystyyn. Vältä akupunktiopiikkien osumista selkärankaan. Kiinnitä etummaiset vyöt ja odota hevosen reaktioita ennen kuin kiinnität vatsan alta tulevat vyöt. Jos hevosesi vaikuttaa rauhalliselta, voit kiristää mahavöitä kevyesti.  
 • Käytä loimea aluksi vain lyhyitä aikoja ja pidennä käyttöaikaa vähitellen. Kun hevonen on tottunut loimeen, suosittelemme että sitä käytetään 30-40 minuuttia.
 • Usein hevonen tulee uneliaan näköiseksi, mikä tarkoittaa että hevonen on rento ja voi hyvin. Älä jätä hevosta yksin loimen kanssa.
 • Poistaessa loimen, avaa ensin mahavyöt ja sitten etuvyöt. Taita loimi taakse ja nosta pois

Hoito-ohjeet:

 • Loimi on valmistettu nailonista ja vyöt synteettisestä/puuvilla sekoituksesta.  Loimi voidaan pestä (ilman akupunktiomattoja) 40:ssä asteessa.
 • Akupunktiomatot ovat valmistettu ympäristöystävällisestä TPE:stä ja ne ovat vedenkestäviä. Lika voidaan huuhdella pois helposti.
 • Pesun jälkeen kiinnitä akupunktiomatot loimeen ja ripusta se sopivaan paikkaan kuivumaan.
 • Loimi on valmistettu nailonista ja vyöt synteettisestä/puuvilla sekoituksesta.  Loimi voidaan pestä (ilman akupunktiomattoja) 40:ssä asteessa.
 • Akupunktiomatot ovat valmistettu ympäristöystävällisestä TPE:stä ja ne ovat vedenkestäviä. Lika voidaan huuhdella pois helposti.
 • Pesun jälkeen kiinnitä akupunktiomatot loimeen ja ripusta se sopivaan paikkaan kuivumaan.

Hästmagazinet nr 8 2013

"I've been using Accuhorsemat® for a couple of months now. I was impressed how it relaxes my very sensitive mare by Lord Loxley. She is a very talented dressage horse, but big, athletic, tense and quite a lady. Using it everyday, 40 minutes before training, helped me to shorten the warm up time by half. Exercising became easier, her back is working much better, and she seems really happy wearing the blanket.  "

Dominika Krasko, Grand Prix dressage rider and owner of the Centurion Dressage Center, Poland.

"Accuhorsemat® auttaa kilpahevosiamme rentoutumaan sekä henkisesti että lihaksistaan, mikä antaa niille paremmat edellytykset." 

Charlotte Haid-Bondergaard, Ruotsin kouluratsastuksen A-maajoukkue

"I put the Accuhorsemat on my 21-year-old quarterhorse, Primo for 30-45 minutes every morning for the four weeks leading up to the National Finals Rodeo in Las Vegas in December 2012, and every morning during the 10-day competition. Primo also wore it for 10-15 minutes right before we competed in calf-roping each evening and clearly showed more energy, flexibility and overall well-being as a result. Primo and I wholeheartedly endorse the Accuhorsemat."

Clint Robinson, U.S champion calf roper Spanish Fork, Utah

"The Accuhorsemat® started showing results after a short time of use. I can now truly say the Accuhorsemat® makes my horses calmer, and much more relaxed in their musculature. I will continue to use the Accuhorsemat® as I clearly see that the Accuhorsemat® do my horses good."

Vignir Jonasson, Icelandic Rider, Breeder and Trainer. Winner of EM, NM, SM-Landsmót medals.
"I have tried the Accuhorsemat® on my own racehorses as well as when I am treating horses in my Equitherapy work. The horses feel fully relaxed both physically and mentally. The outcome of using the Accuhorsemat® surprised me and I can warmly recommend it. The Accuhorsemat® does not cure any diseases but gives the horse a feeling of well-being and increases blood circulation, which is good for all horses. All horses are worth an Accuhorsemat® and I think it is a good investment."

Ingela Persson, Equitherapist.

"Since the horse is reacting immediately to the acupuncture pads on the Accuhorsemat®, the horse may appear nervous. After a few minutes the horse starts to yawn, lower its head and looks tired as it becomes more relaxed. I'm actually surprised at how relaxed the horse gets during the "treatment period". When the Accuhorsemat® is removed, it is obvious where the acupressure pads were in contact with the horse's body because visual sweat marks are created on those areas. This clearly shows some given form of stimulation."

Mette Hansson, Veterinarian, Specialist in horse diseases.